Magunkról

 

Az egyesület célja:

Az egyesület elsődleges céljának tekinti a női légtorna és férfi légtorna minden nemű légtornász szeren (tissue, silk, háló, trapéz. hammock, kötél, stb.) folytatott tevékenység népszerűsítését, fejlesztését és a légtorna mint sportág megteremtését.

A silk /tissue act a 90-es évektől kezdte hódító útját az artista világban.
Orosz és kínai artisták voltak az elsők, akik szóló, ill. duett felállásban mutatták be ezen új
formáját a légi akrobatikának.
A Cirque du Soleil műsoraiban látványképek és szinkronban történő mozgás sorok bűvőlték és bűvölik el a mai napig a közönséget.
A selyem tánc annyira látványos produkció, hogy nagyon gyors iramban váltotta le, a korábban luftballett kötélen látható légtornász elemeket.

Hamar új, látványos és végeláthatatlanul változatos produkciók születtek a levegőben.

A kilencvenes évek közepén volt szerencsém egy orosz artista tanítványaként közelebbről megismerkedni ezzel az új és látványos rekvizittel.
Az első önálló produkcióm 1998-ban került bemutatásra.
Mivel szinte azonnal beleszerettem a levegő akrobatika ezen új műfajába, hamarosan saját ötleteimet és tapasztalataimat kihasználva, új saját trükk sorokat sikerült kidolgoznom.

Magyarországon elsők között kezdtem el foglalkozni a technika tanításával, és hamar rengeteg tanítvánnyal büszkélkedhettem, akik nem csak Magyarországról, hanem Európa különböző országaiból is megkerestek.

Már 10 éve tanítom a levegő akrobatika ezen műfaját és büszkén mondhatom, hogy tanítványaim akár szólóban, akár párosban méltón megállják a helyüket a világ bármely színpadán.

A nevem egyfajta garancia lett a tissue világában így találnak rám különböző felkérések más művészi ágakból is. Külön kérésre színházakban is tanítok színészeket, ill. táncosokat.

Magyarországon elsőként mondhatom el, hogy a tissue számok közel 80% az én kezeim közül került ki.

Szeretném, ha ez a látványos és igen nehéz produkció, egy új sportággá fejlődné ki magát.
Elszántan küzdök azért, hogy sportolók, táncosok és artisták versenyen mérhessék össze tudásukat és nem csak Magyarországon, hanem az egész világon.

Egy legmagasabb technikai szintű és látványban gazdag egyedülálló új sportág létrehozása a célom.

Jelenleg azon dolgozom, hogy a kötelező, ill. szabadon választott, selymen zenére történő testgyakorlatok, megfelelő színvonalúan legyenek kidolgozva.

Szeretném elérni, hogy lehetőséget adjak a világ minden tájáról a legjobbaknak, hogy tudásukat összemérhessék, versenyezzenek egy színvonalas megmérettetésben.

Célom, hogy a világon elsőként rendezhessek világbajnokságot a Silk Dance Sport Artistic
saját szabályaival és látványelemeivel, nőknek és férfiaknak egyaránt.

Vincze Tünde
A Magyar Légtornász Egyesület Alapító Elnöke

   
 
Magyar Légtornász Egyesület © 2010 Minden jog fenntartva!